Om Labex

HISTORIE

Vores historie har formet os til, hvem vi er, og vores ekspertise er baseret på mange års erfaring. Vores søgen efter altid at forbedre er en del af vores fælles baggrund og en lige så indlysende del af vores fremtid. Vi er stolte af det, der har været, men vi ser altid frem til og udfordrer os selv til konstant at forbedre os.

Fra 1973

LABEX Group blev grundlagt i Helsingborg i 1973 af Leif Pihlqvist, der efter en succesfuld karriere som farmaceutisk konsulent besluttede at starte sin egen diagnostiske virksomhed, Svenska Labex AB. I løbet af de første år udviklede og fremstillede Svenska Labex et kontrolmateriale, der blev brugt til at sikre funktionen af kliniske analyseinstrumenter. Svenska Labex startede også flere distributionssamarbejder med produktionsdiagnostikvirksomheder inden for hæmatologi, serologi og koagulering. Disse produkter blev med succes solgt til hospitaler rundt om i Skandinavien, og Labex udviklede også sin egen produktionsvirksomhed inden for hæmatologiområdet. Virksomheden voksede, og produktionen af hæmatologireagenser blev flyttet til et separat firma, Labex Reagens AB, som til sidst også begyndte at eksportere reagenser uden for Skandinaviens grænser.

1976 Etablering i Danmark

I 1976 blev virksomheden Labex ApS started i Danmark. Indtil da var salg og support blevet varetaget af Svenska Labex AB. De første par år lå kontoret i Helsingør havn men efterhånden som virksomheden voksede, flyttede kontoret til Vedbæk. I dag har LABEX base i Valby i udkanten af København.

1988 Lanceringen af gelteknologi

I 1988 skete der et fantastisk gennembrud, da en af Svenska Labex’ leverandører, DiaMed, lancerede en ny type analyseteknologi, gelteknologi, der ville revolutionere den måde, blodgruppebestemmelser udføres på rundt om i verden. I Skandinavien, herunder Island, tog LABEX forkant med at etablere denne teknologi som en rutinemæssig metode, og i dag anvendes gelteknologi på i stort set alle blodcentre.

1990 Etablering i Norge

I 1990 blev Norsk Labex A/S dannet for at tage sig af kunder på det norske marked. I flere år var virksomheden placeret i Vollen Marina syd for Oslo. I dag er vi kommet tættere på Oslo og har et moderne kontor i Høvik.

1991 Labex Instrument AB

I 1991 blev en anden LABEX-virksomhed grundlagt, Labex Instrument AB. I 2017 fusionerede Labex Instrument med Svenska Labex, og disse leverandørers produkter sammen med flere nye udgør i dag produktporteføljen inden for Life Science-forretningsområdet.

2007 DiaMed opkøbt af Bio-Rad

I 2007 blev DiaMed Bio-Rad Immunohematology division i stedet. LABEX er i dag en velrenommeret Channel Partner til Bio-Rads immunohematologiafdeling, og i 2015 overtog LABEX også salget af Bio-Rads infektionsdiagnostik.

2018 LABEX Healthcare og LABEX Life Science

Vi fortsætter med at vokse med spændende nye produkter og opdele virksomheden i to forretningsområder for ikke at miste kundefokus. Healthcare omfatter diagnostik og medicinsk udstyr til sundhedspleje, især inden for transfusionsmedicin, klinisk immunologi og klinisk mikrobiologi. Life Science henvender sig til et bredere kundesegment, herunder i medicinalindustrien, biotech og universiteter.

 

Vores historie har formet os til, hvem vi er, og vores ekspertise er baseret på mange års erfaring.

    Nyhedsbrev

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt!